POSJET GRADILIŠTU UPOV-A CUVI

14. June 2022.

U utorak 14. lipnja održan je posjet gradilištu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji se trenutno gradi na lokaciji Cuvi u Rovinju. Aktualni radovi dio su Projekta „Prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj".

Gradilište su posjetili : gradonačelnik grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga i direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić uz vodstvo rukovoditelja održavanja i operative SJO Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Igora Marjanovića,gradilišnog inženjera, predstavnika izvođača radova zajednice  ponuditelja CID SRL i ATZWANGER SpA BOLZANO iz Italije i voditeljice uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Sanje Ivančević.

Tijekom posjeta sudionici su obišli trenutno gradilište i dobili uvid u napredak radova. Radovi se odvijaju visokim intenzitetom. Grubi konstrukcijski radovi su pri kraju pa na nekim objektima počinju izolatorski radovi te je u tijeku izvođenje bypass-a. Oprema za mehanički predtretman je dostavljena pa se očekuje skori početak ugradnje, a za preostalu planiranu opremu u tijeku je dostava. Završetak radova izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi planiran je do kraja ove godine kada je predviđeno puštanje uređaja u probni rad. Po završetku radova, grad Rovinj-Rovigno dobit će suvremeni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s MBR tehnologijom i III. stupnjem pročišćavanja.

Osim UPOV-a, u sklopu našeg projekta gradi se i povratni cjevovod koji će omogućiti ponovno korištenje pročišćene otpadne vode za navodnjavanje sportskih terena i zelenih površina u kampovima. Radovi na povratnom cjevovodu približavaju se kraju, procijenjena je realizacija od 95%. Cjevovod je postavljen u cijeloj predviđenoj dužini te su u tijeku završni radovi.

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001