ODRŽANA 11. TISKOVNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA

22. December 2023.

U utorak, 19. prosinca 2023. godine na lokaciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV Cuvi, Novigradska ulica 1, održala se 11. tiskovna konferencija na kojoj je direktor Odvodnje Rovinj -Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić, uz uvažene goste gradonačelnika Rovinja – Rovigno g. Marko Paliagu, zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda g. Valentina Dujmovića, direktora Vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog Jadrana g. Gordana Gašparovića i voditelja projekta od strane Hrvatskih voda g. Sinišu Rutešića govorio o važnosti projekta i ostvarenim rezultatima.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, g. Valentin Dujmović, iznio je niz pohvala i čestitki za ovaj veliki Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, koji omogućuje gradu Rovinju pokrivenost od 100%, koju niti jedna druga aglomeracija nema.

 

O važnosti ovog Projekta govorio je i gradonačelnik grada Rovinja g. Marko Paliaga, koji je istaknuo kako je grad Rovinj- Rovigno jedan od rijetkih gradova na Jadranu, koji neće ispuštati niti malo kanalizacije u more zahvaljujući uspješnosti Projekta i koji će time stvoriti važnu osnovu razvoja održivog turizma.

 

Direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. g. Ognjen Pulić kroz prezentaciju se osvrnuo na  sve aktivnosti, izazove i sam kraj Projekta izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda UPOV i uređaja za solarno sušenje mulja. Također, zahvalio se svima koji su sudjelovali na Projektu, te na suradnji  i podršci od strane Hrvatskih voda kako svima iz direkcije u Zagrebu, tako i iz Vodnogospodarskog odijela za slivove sjevernog Jadrana, te g.  Siniši Rutešiću koji je voditelj projekta od strane Hrvatskih voda koji bio prisutan i dostupan za sve upite  tijekom cjelokupne provedbe projekta.

Nakon završetka prezentacije, gosti su obišli Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda uz vodstvo direktora Ognjena Pulića. 

 

Galerija

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001