ODRŽANO MINI PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE ZVANE ČRNJE IZ ROVINJA

30. November 2023.

U utorak, 28.11.2023.g. UPOV Cuvi posjetili su učenici od 1.-3. razreda tehničara za računalstvo srednje škole „Zvane Črnje“ iz Rovinja u pratnji profesora Dražena Domitrovića i Matka Perića.

detaljnije...

UPOV CUVI POSJETILI INŽENJERI VODOOPSKRBE I ODVODNJE CRESA I LOŠINJA

20. November 2023.

U četvrtak 16.11.2023.g., UPOV Cuvi posjetili su inženjeri Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o. skupa sa predstavnikom Izvođača radova iz tvrtke GP Krk d.d. Sanjinom Purićem.

detaljnije...

OBUKA DJELATNIKA ODVODNJE ROVINJ – ROVIGNO D.O.O. ZA RUKOVANJE 3D PRINTEROM

3. November 2023.

Proteklog tjedna je provedena obuka djelatnika Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. za rukovanje 3D printerom marke Bambu Lab X1 Carbon. Obuku su vodili predstavnici tvrtke Vectrino d.o.o. iz Rijeke Mateo Viškanić i Matija Vekić. 3D printer biti će koristan za suradnju sa učenicima iz srednjih škola, ali i za najmlađe posjetitelje.

detaljnije...

OBUKA DJELATNIKA ODVODNJE ROVINJ-ROVIGNO D.O.O. ZA UPRAVLJANJE LINIJOM MULJA NA UPOV-U CUVI

30. October 2023.

Tijekom proteklog tjedna djelatnici Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o prošli su teorijski i praktični dio obuke za upravljanje linijom mulja na UPOV-u Cuvi.

detaljnije...

POVODOM 30 GODINA ISTRASKE ŽUPANIJE U ROVINJU ODRŽANA PANEL RASPRAVA NA TEMU „UPRAVLJANJE I ZAŠTITA PRIRODNIH RESURSA I IZAZOVI ODRŽIVOG RAZVOJA“

27. October 2023.

U srijedu 25.10.2023.g. povodom obilježavanja 30 godina od osnutka Istraske županije u Multimedijalnom centru u Rovinju održana je panel rasprava na temu „Upravljanje i zaštita prirodnih resursa i izazovi održivog razvoja“ u kojoj su sudjelovali Silvia Buttignoni, ravnateljica Javne ustanova Natura Histrica, Bruno Kostelić, voditelj Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša , Marko Sošić, krajobrazni arhitekt i voditelj tvrtke KAPPO d.o.o. Studio za Krajobraznu Arhitekturu, Prostorno Planiranje, Okoliš d.o.o., Julija Škoro, voditeljica marketinga i komunikacija Holcim Hrvatska, dr.sc. Martin Phannkucher, ravnatelj Centra za istraživanje mora u Rovinju Instituta Ruđer Bošković i naš direktor Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjen Pulić.

detaljnije...

NA SVJETSKI DAN TURIZMA ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA S FOKUSOM NA AKTIVNOSTI ZELENE TRANZICIJE I DOPRINOS RAZVOJU ODRŽIVOG TURIZMA

2. October 2023.

Vodnokomunalna infrastruktura važna je osnova za razvoj turizma, posebice u ljetnim mjesecima kad se uvišestručuje broj njezinih korisnika i povećava opterećenje. Osim navedenog, direktno je povezana s još uvijek najvažnijim prirodnim resursom hrvatskog turizma - Jadranskim morem - i može znatno doprinijeti njegovoj zaštiti ili suprotno, njegovom zagađenju

detaljnije...

OBUKA NA JEDINICI OBRADE MULJA NA UPOV-U CUVI

25. August 2023.

Tijekom dana 23.08. i 24.08.2023.g. održana je obuka za djelatnike Odvodnje Rovinj -Rovigno d.o.o. na jedinici obrade mulja.

detaljnije...

POSTROJENJE ZA SOLARNO SUŠENJE MULJA ZAPOČELO SA PROBNIM RADOM

31. July 2023.

Nakon obrade mulja na UPOV-u Cuvi, te procesa dehidracije u kojem se dobije izmedju 20-25% suhe tvari, prvi mulj se transportirao kamionom dobivenim u sklopu EU projekta na Postrojenje za solarno sušenje mulja na lokaciji Lokva Vidotto te je time započet probni rad istog u trajanju od godinu dana.

detaljnije...

OBUKA DJELATNIKA ODVODNJE ROVINJ – ROVIGNO D.O.O. NA JEDINICI ZA OBRADU MULJA

21. July 2023.

Dana 20. i 21. 07.2023. na UPOV-u Cuvi na objektu za obradu mulja održana je obuka djelatnika Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. koji će biti angažirani u radu postrojenja.

detaljnije...

U ZGRADI GRADSKOG VIJEĆA GRADA ROVINJA – ROVIGNO POTPISAN SPORAZUM O ZAJEDNIČKOM PROVOĐENJU POSTUPKA JAVNE NABAVE ZA PROJEKT VRIJEDAN 2,3 MILIJUNA EURA

18. July 2023.

Dana 17.07.2023.g. u zgradi Gradskog vijeća grada Rovinja – Rovigno održana je konferencija za medije prilikom koje je potpisan Sporazum o zajedničkom provođenju postupka javne nabave radi nabave radova zahvata Izgradnje/rekonstrukcije sustava sanitarne odvodnje Grada Rovinja ( naselje Salteria, ulice M. Laginje, M. Balote i ulice Carducci ) uključujući i ostalu infrastrukturu svakog Naručitelja ponaosob u ulici Carducci ( oborinsku, javno rasvjetnu, vodoopskrbnu, plinoopskrbnu ) naselju Salteria ( vodoopskrbnu, plinoopskrbnu ) i ulici M. Laginje ( vodoopskrbnu).

detaljnije...

OBUKA OSOBLJA ODVODNJE ROVINJ – ROVIGNO D.O.O.

14. July 2023.

Tijekom perioda od 04.-06.07.2023.g. na Postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV Cuvi) u Rovinju izvršena je obuka osoblja Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. vezana uz rad membranskih modula na novom postrojenju.

detaljnije...

DIREKTOR ODVODNJE ROVINJ- ROVIGNO D.O.O. SUDJELOVAO NA OKRUGLOM STOLU U KNJIŽNICI HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI

30. June 2023.

U srijedu 28.lipnja u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organiziran je Okrugli stol na temu „Onečišćenje Jadrana – utjecaj urbanih otpadnih voda“ od strane Znanstvenog vijeća za prirodoznanstvena istraživanja Jadrana i Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode i okoliša.

detaljnije...

ODRŽANA 9. KONFERENCIJA ZA MEDIJE PROJEKTA . NOVINARIMA PREMIJERNO PRIKAZAN DOKUMENTARNI VIDEO O TIJEKU PROVEDBE NAŠEG PROJEKTA

15. June 2023.

U ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine, po prvi put na lokaciji uređaja za pročišćavanja otpadnih voda UPOV Cuvi i u novim prostorijama upravne zgrade Odvodnje Rovinj Rovigno, održana je deveta konferencija za medije našeg Projekta

detaljnije...

NA UPOV-U CUVI SNIMLJENA REPORTAŽA OD STRANE POZNATE NJEMAČKE TV POSTAJE ARD

1. June 2023.

Dana 31.05.2023.g. snimljena je TV reportaža o Postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi kao pozitivnom primjeru očuvanja i zaštite voda u Istri.

detaljnije...

UPOV CUVI POSJETILI UČENICI TREĆIH RAZREDA SREDNJE ŠKOLE „ZVANE ČRNJE“ IZ ROVINJA SA PROFESORIMA

29. May 2023.

Dana,26.05.2023.g. gradilište UPOV-a Cuvi posjetilo je oko 65 učenika trećih razreda Srednje škole „Zvane Črnje“ iz Rovinja u pratnji profesora Srečka Oštira, Silve Pokrajac, Snježane Štefanić Hoefel, Sanje Krapinec Barbaro, Snježane Zadnik, Ive Ivanković i Mirjane Gerdijan Vranich.

detaljnije...

NOVOSTI NA GRADILIŠTU UPOV-A CUVI

19. May 2023.

Tijekom ovoga tjedna na gradilištu Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda – UPOV Cuvi izvodio se tamponski sloj za prometnice i buduće parkiralište, te su se postavljali rubnjaci duž prometnica.Također priprema se teren za postavu ograde okolo postrojenja.

detaljnije...

UPOV CUVI POSJETILI STUDENTI DIPLOMSKOG SVEUČILIŠNOG STUDIJA STROJARSTVA IZ PULE SA PROFESORIMA

10. May 2023.

Dana 08.05.2023.g. Postrojenje za pročišćavanje otpadne vode posjetili su studenti diplomskog sveučilišnog studija strojarstva Tehničkog fakulteta iz Pule u sklopu kolegija Inženjerstvo zaštite okoliša sa profesorom doc. Donaldom Schiozzi i asistentom Emilom Burićem, dipl.ing.pp.

detaljnije...

NA UPOV-U CUVI PUŠTENA U POGON DRUGA LINIJA BIOLOŠKOG PROČIŠĆAVANJA

8. May 2023.

Nakon završene prve faze pokusnog rada Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi, započela je druga faza, te je puštena u pogon druga linija biološkog pročišćavanja, uspostavom aktivnog mulja u liniji B bioloških bazena.

detaljnije...

ČIŠĆENJE CRPNE STANICE KINO

28. April 2023.

Djelatnici Odvodnje Rovinj-Rovigno d.o.o. izvršili su dana 27.04.2023.g. strojno čišćenje crpne stanice Kino, prema redovnom planu održavanja objekata sustava javne odvodnje grada Rovinja -Rovigno. Crpna stanica „Kino“ rekonstruirana je u sklopu Projekta prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj sufinancirane sredstvima Europske unij. Čišćenje je izvedeno sa opremom i specijaliziranim vozilima također nabavljenim u sklopu EU projekta.

detaljnije...

ODVODNJA ROVINJ-ROVIGNO D.O.O. ORGANIZIRALA JE EDUKATIVNO DOGAĐANJE ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA ROVINJSKIH OSNOVNIH ŠKOLA POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE

24. April 2023.

Događanje je održano u suradnji s rovinjskim osnovnim školama u petak, 21. travnja, uoči obilježavanja Dana planete Zemlje, na Trgu maršala Tita od 10 do 13 sati i u njemu je sudjelovalo oko 150 učenika 1. i 2. razreda osnovnih škola.

detaljnije...

POSJET GRADILIŠTU UPOV-a CUVI

21. April 2023.

U srijedu, 19. travnja Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda Cuvi posjetili su gradonačelnik grada Rovinja-Rovigno Marko Paliaga, pročelnica Upravnog odijela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanja Mišeta te novinarka Glasa Istre Jasna Orlić uz vodstvo direktora Odvodnje Rovinj – Rovigno d.o.o. Ognjena Pulića i suradnika.

detaljnije...

IZGRADNJA SUNČANE ELEKTRANE DO 300 KW U SKLOPU UPOV-A CUVI

7. April 2023.

Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. osigurala je sufinanciranje izrade projektno- tehničke dokumentacije za ugradnju fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju na lokaciji Postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda – UPOV-a Cuvi iz Fonda za zaštitu okoliša i energentsku učinkovitost

detaljnije...

UPOV CUVI POSJETILI ZNANSTVENICI SA INSTITUTA RUĐER BOŠKOVIĆ IZ ROVINJA

3. April 2023.

Dana 30.03.2023., Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda - UPOV Cuvi, posjetili su znanstvenici sa Centra za istraživanje mora Instituta „Ruđer Bošković“ iz Rovinja prof. dr. sc. Bojan Hamer, dr.sc. Andrej Jaklin, dr.sc. Maria Blažina, Ena Pritišanac i student Ivan Radetić sa fakulteta FAMNIT Kopar, Slovenija.

detaljnije...

ZAVRŠENA PRVA FAZA RADOVA U ULICI TREVISOL

28. March 2023.

Odvodnja Rovinj – Rovigno d.o.o. je na jesen 2022.g. , nakon turističke sezone nastavila radove u ulici Trevisol koji su se izvodili do sredine mjeseca ožujka 2023.g.

detaljnije...

ODVODNJA ROVINJ - ROVIGNO D.O.O. ORGANIZIRALA JE EDUKATIVNO DOGAĐANJE ZA NAJMLAĐE STANOVNIKE AGLOMERACIJE ROVINJ POVODOM SVJETSKOG DANA VODA

24. March 2023.

Događanje je održano u suradnji s Dječjim vrtićem „Neven“ i Talijanskim dječjim vrtićem Naridola u srijedu, 22. ožujka, povodom Svjetskog dana voda, na Trgu maršala Tita od 10 do 12 sati i u njemu je sudjelovalo stotinjak djece od 4 do 6 godina starosti.

detaljnije...

Adresa

Odvodnja Rovinj - Rovigno d.o.o.
Novigradska ulica 1
52210, Rovinj

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 7:00 do 15:00
 

ISO Certifikati

ISO9001